A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Заліщицька центральна міська лікарня" Заліщицької міської ради

Комп'ютерна томографія в КНП «Заліщицька ЦМЛ»

Дата: 23.04.2024 14:07
Кількість переглядів: 57

Комп’ютерна томографія(КТ) є високоінформативним, безболісним та неінвазивним діагностичним інструментом для виявлення захворювань і травматичних ушкоджень. Метод використовує рентгенівські промені та комп’ютерну обробку даних для створення безлічі тонких поперечних «зрізів» тіла пацієнта, з подальшим створенням 3D-зображень м’яких тканин і кісток.

В КНП «Заліщицька ЦМЛ» вже 2 роки працює найсучасніший 64х зрізовий комп'ютерний томограф Siemens Somatom go.Top, що використовує мультиспіральну технологію сканування(МСКТ). При цьому рентгенівська трубка та ряди детекторів обертаються навколо пацієнта з безперервним поступальним рухом столу з пацієнтом, що дозволяє значно зменшити променеве навантаження та час дослідження. Наприклад, сканування усієї грудної клітки займає 3 секунди, а дослідження, при наявності таких показань, безпечно проходити декілька раз на рік.

При деяких захворюваннях, особливо при дослідженні органів черевної порожнини, КТ з довенним введенням контрастної речовини є більш інформативним. Воно дозволяє краще візуалізувати м'які тканини, судини та новоутворення. Пам'ятку про підготовку та протипокази до контрастного дослідження Ви можете отримати при записі на обстеження.

КТ призначається для діагностики хвороб хребта, органів дихання, органів черевної порожнини, при діагностиці аневризм та інших патологій судин, травматичних ушкоджень, якщо є підозра на пухлину.

Результати дослідження(висновок лікаря-рентгенолога і диск) видаються через 24 години, в ургентних випадках через 2 години.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора